Mittwoch, 7. November 2007

..de sterilisatie

Eindelijk is er dit dagboek gekomen! Dit moest ervan komen, want dagelijks gebeurt er altijd wel wat met de beestenboel!! Binnenkort zullen jullie Spike leren kennen.
Spike is DE grote liefde van Vidda! Ze kennen elkaar al 3,5 jaar en hun liefde is alleen maar hechter geworden.! Spike is een kruising Husky/Rottweiler en heeft toevallig net als Vidda ook rechts een blauw oog en links een bruin oog....

De stand van zaken momenteel:
Afgelopen vrijdag 2 november hebben we Vidda laten steriliseren. Dit hadden we eigenlijk al eerder willen doen, maar telkens als het zover was dan annulleerden wij de afspraak bij de DA. (dierenarts) Dit omdat we eigenlijk wel heeeeel graag puppies wilden, maar er niet zeker van waren hoe en wat. Al met al hebben we toch doorgezet en is ze "geholpen". 's-Middags om 14 uur werd ze verwacht bij de DA. Hij gaf haar een prik en ze keek ons stoned aan en zakte als een pudding in elkaar. Dit was afschuwelijk om te zien, maar dit hoort erbij.
Diezelfde dag om 17.30 konden we haar weer ophalen. Baarmoeder en eierstokken alles eruit. We hebben deze ingewanden dan ook mogen bekijken en wankelend op haar pootjes liep ze trouw met ons mee naar de auto. Ze was te zwak om in achterbak van mijn auto te springen en hebben haar opgetild. Thuis aangekomen werd ze flink begroet door de 5 katten o.a. Felix (haar kameraadje) heeft ze flink afgesnauwd!! Dit was natuurlijk te begrijpen. Zo hebben we 2 dagen in de woonkamer gecampeerd op onze opblaasbare matjes en hebben "gewaakt" over haar. Ze heeft een flinke snede in haar onderbuik en ze mag er niet aankomen, waar ze zich dan ook heel goed aan houdt!! Geen kraag om haar nek of omgedraaid T-shirt....alleen maar een pleister.
Korte stukjes met haar gewandeld en iedere dag gaat stukken beter!!
Inmiddels zijn we 5 dagen verder en freule loopt alweer los, maar heeft last met poepen! Spelen doet ze nog niet met andere honden, maar dit komt nog wel!!
Iedere dag neem ik haar mee naar het werk waar ze de hele dag vertoeft in haar mand.
En natuurlijk veel mensen (klanten) ontmoet! Dit was een klein stukje alvast.
Zullen nog genoeg ondeugden volgen denk ik wel! Poot van Vidda.....

Keine Kommentare: